Doba přípravy: 30 minut
Lososa očistíme, osolíme a ochutíme citronovým pepřem (popřípadě posypeme mírně bílým pepřem a pokapeme citronem). Chřest zbavíme spodní tvrdé části a oloupeme ho škrabkou na brambory. Takto připravený chřest vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Mezitím si na rozpuštěném másle na pánvi pozvolna opečeme lososa, a to z obou stran dozlatova. Uvařený chřest vyjmeme z vody a ihned servírujeme na talíře spolu s opečenými kousky lososa. Jako přílohu volíme například vařené nové brambory a vše přelijeme nejlépe bešamelovou omáčkou.
4 kousek | čerstvý losos |
sůl | |
citronový pepř (můžeme nahradit bílým pepřem a několika kapkami citronu) | |
1 svazek | zelený chřest |
3 lžíce | máslo |
bešamelová omáčka na přelití |