Doba přípravy: 50 minut
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme z obou stran. V hrnci si rozehřejeme olivový olej s kouskem másla a kuřecí prsa v něm zprudka osmahneme ze všech stran dozlatova. Kuře na chvíli vyndáme a do hrnce přidáme nasekanou cibuli a pokrájené žampiony, které také osmahneme. Poté žampiony vyndáme a maso vrátíme zpět. Zalijeme vodou či vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme zhruba 30 minut (aby bylo maso krásně měkké), podle potřeby ještě přilijeme vývar. Na závěr k masu vrátíme žampiony a také je necháme změknout. Dochutíme troškou citronové šťávy a nasekanou zelenou petrželkou. Kuřecí prsa na žampionech podáváme nejlépe s dušenou rýží.
1/2 kg | kuřecí prsa |
sůl | |
pepř mletý | |
2 lžíce | olivový olej |
kousek | máslo |
1 ks | cibule |
6 až 10 ks | žampiony (podle velikosti) |
1/2 l | voda nebo vývar |
1/2 ks | šťáva z citronu |
trochu | zelená petrželka |