Doba přípravy: 30 minut
Ve větší misce si dobře promícháme mleté maso se syrovým vejcem, hladkou moukou a prolisovaným česnekem. Směs osolíme a ochutíme kořením na mletá masa. Oloupaná natvrdo uvařená vejce touto masovou směsí rovnoměrně obalíme a poté je poválíme ve strouhance. Na pánvičce si mezitím rozpálíme větší množství oleje a „pštrosí“ vejce v něm zvolna osmažíme ze všech stran. Hotová „pštrosí“ vejce rozkrojíme a podáváme se zeleným salátem a bramborovou kaší.
Poznámka: Vyzkoušejte náš recept na bramborovou kaši se smetanou – naleznete jej ZDE
400 g | mleté maso (nejlépe směs hovězího a vepřového) |
1 ks | vejce (syrové) |
2 až 3 lžíce | hladká mouka |
2 stroužek | česnek |
sůl | |
1 lžička | koření na mleté maso |
5 ks | natvrdo uvařené vejce |
strouhanka | |
olej na smažení (např. řepkový) |