"Pštrosí" vejce


Doba přípravy: 30 minut

Ve větší misce si dobře promícháme mleté maso se syrovým vejcem, hladkou moukou a prolisovaným česnekem. Směs osolíme a ochutíme kořením na mletá masa. Oloupaná natvrdo uvařená vejce touto masovou směsí rovnoměrně obalíme a poté je poválíme ve strouhance. Na pánvičce si mezitím rozpálíme větší množství oleje a „pštrosí“ vejce v něm zvolna osmažíme ze všech stran. Hotová „pštrosí“ vejce rozkrojíme a podáváme se zeleným salátem a bramborovou kaší.

Poznámka: Vyzkoušejte náš recept na bramborovou kaši se smetanou – naleznete jej ZDE

400 g mleté maso (nejlépe směs hovězího a vepřového)
1 ks vejce (syrové)
2 až 3 lžíce hladká mouka
2 stroužek česnek
  sůl
1 lžička koření na mleté maso
5 ks natvrdo uvařené vejce
  strouhanka
  olej na smažení (např. řepkový)