Doba přípravy: 30 minut
Jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme je na másle a přidáme k nim rýži. Zamícháme a ještě asi minutu (za stálého míchání) smažíme. Přilijeme bílé víno, přihodíme pokrájené jahody s troškou soli a necháme vyvařit. Poté přiléváme po částech zeleninový vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po sběračkách). Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Před podáváním jahodové rizoto posypeme jemně strouhaným parmazánem, pokapeme vaječným likérem a ozdobíme čerstvými jahodami. Ihned servírujeme.
2 ks | jarní cibulka |
2 lžíce | máslo |
300 g | rýže (nejlépe arborio) |
2 dl | bílé víno |
400 g | jahody |
sůl | |
asi 600 ml | zeleninový vývar |
2 lžíce | strouhaný parmazán |
trochu | vaječný likér |
asi 100 g | čerstvé jahody na ozdobu |