Kuřecí maso jalfrezi


Doba přípravy: 60 minut

Na pánvi rozehřejeme olej, osmažímě na něm najemno nasekanou cibulku a česnek dozlatova. Chilli, kurkumu a sůl smícháme a kořením dobře obalíme kuřecí prsa nakrájená na středně velké kostky. Maso přidáme do pánve a smažíme asi 15 minut, dokud není zlatohnědé a propečené. Poté přidáme do pánve najemno nakrájená rajčata, zázvor, kmín a koriandr, snížíme teplotu a necháme pod pokličkou probublávat dalších 20 minut. Pokud je směs příliš suchá, přidáme trochu suchého bílého vína na podlití. Na závěr přidáme máslo a citronovou šťávu, dosolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s uvařenou rýží basmati.

750 g kuřecí prsa
500 g rajčata
2 lžíce rostlinný olej
1 ks cibule
2 stroužky česnek
1 lžička chilli drcené
1 lžička kurkuma mletá
2 lžičky zázvor mletý
3 lžičky kmín mletý
3 lžičky koriandr mletý
1 lžíce citronová šťáva
  špetka soli
1 lžíce rozpuštěné máslo