Rychlá fazolová polévka


Doba přípravy: 15 minut

Cibuli oloupeme, nakrájíme a zpěníme v hrnci na olivovém oleji. Po chvíli přihodíme i oloupanou a pokrájenou mrkev s brambory a za stálého míchání asi 10 minut opékáme. Na poslední minutu přihodíme nasekaný česnek (dáváme pozor, aby to nebylo déle a česnek tak nezhořkl!) Poté zalijeme kompletním obsahem z plechovky sterilovaných fazolí a zeleninovým vývarem. Přihodíme bobkové listy a necháme vařit 10 až 15 minut – do změknutí brambor. Stáhneme z ohně a ochutíme solí, mletým pepřem, rozmarýnem (popř. majoránkou) a podle chuti pálivým chilli kořením. Hotovou fazolovou polévku nalijeme na talíře a ihned podáváme.

1 ks cibule
  olivový olej
1 ks mrkev
3 ks brambor
3 stroužek česnek
1 konzerva sterilované bílé fazole (mohou být i v tomatě)
1 l zeleninový vývar (může být i z kostky)
2 ks bobkový list
  sůl
  pepř mletý
  rozmarýn (můžeme nahradit trochou majoránky)
 trochu chilli (nemusí být)