
Doba přípravy: 15 minut
Cibuli oloupeme, nakrájíme a zpěníme v hrnci na olivovém oleji. Po chvíli přihodíme i oloupanou a pokrájenou mrkev s brambory a za stálého míchání asi 10 minut opékáme. Na poslední minutu přihodíme nasekaný česnek (dáváme pozor, aby to nebylo déle a česnek tak nezhořkl!) Poté zalijeme kompletním obsahem z plechovky sterilovaných fazolí a zeleninovým vývarem. Přihodíme bobkové listy a necháme vařit 10 až 15 minut – do změknutí brambor. Stáhneme z ohně a ochutíme solí, mletým pepřem, rozmarýnem (popř. majoránkou) a podle chuti pálivým chilli kořením. Hotovou fazolovou polévku nalijeme na talíře a ihned podáváme.
| 1 ks | cibule |
| olivový olej | |
| 1 ks | mrkev |
| 3 ks | brambor |
| 3 stroužek | česnek |
| 1 konzerva | sterilované bílé fazole (mohou být i v tomatě) |
| 1 l | zeleninový vývar (může být i z kostky) |
| 2 ks | bobkový list |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| rozmarýn (můžeme nahradit trochou majoránky) | |
| trochu | chilli (nemusí být) |
