
Doba přípravy: 60 minut
Mouku s práškem do pečiva, krupicovým a vanilkovým cukrem dáme do mísy. Promícháme a přidáme vejce, mléko a olej. Šlehačem vymícháme do hladkého těsta. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Těsto si rozdělíme na dvě části, přičemž do jedné vmícháme holandské kakao. Do formy nejprve nalijeme světlou část a poté opatrně i tu tmavou (doprostřed). Formu dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme zhruba 45 minut (zapíchnutím špejle zjistíme, je-li už bábovka upečená). Hotovu bábovku podle chuti ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.
| 2 hrnek | polohrubá mouka |
| 1 ks | prášek do pečiva |
| 1 hrnek | krupicový cukr |
| 1 ks | vanilkový cukr |
| 2 ks | vejce |
| 1 hrnek | mléko |
| 1 hrnek | máslo |
| 1/2 hrnek | olej |
| máslo nebo olej na vymazání formy | |
| hrubá mouka nebo krupice | |
| 1 lžíce | holandské kakao |
| moučkový cukr na posypání |
