Rychlá mramorová bábovka


Doba přípravy: 60 minut

Mouku s práškem do pečiva, krupicovým a vanilkovým cukrem dáme do mísy. Promícháme a přidáme vejce, mléko a olej. Šlehačem vymícháme do hladkého těsta. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Těsto si rozdělíme na dvě části, přičemž do jedné vmícháme holandské kakao. Do formy nejprve nalijeme světlou část a poté opatrně i tu tmavou (doprostřed). Formu dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme zhruba 45 minut (zapíchnutím špejle zjistíme, je-li už bábovka upečená). Hotovu bábovku podle chuti ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.

2 hrnek polohrubá mouka
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek krupicový cukr
1 ks vanilkový cukr
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek máslo
1/2 hrnek olej
  máslo nebo olej na vymazání formy
  hrubá mouka nebo krupice
1 lžíce holandské kakao
  moučkový cukr na posypání