Doba přípravy: 50 minut
Nejdříve si rozkrojte granátová jablka a vyjměte z nich obsah. Smíchejte ho s rybízem, cukrem a pomerančovou šťávou a vše rozmixujeme.
Poté si oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a nechte ji zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji. Přidejte zeleninový vývar, povařte ho a přidejte kurkumu.
Nyní si vezměte k ruce kuřecí prsa. Propláchněte je, osušte, osolte a opepřete. Na rozpáleném olivovým oleji v hrnci či na pánvi opečte maso z obou stran. V okamžiku, kdy jsou kuřecí prsa hotová, je vyjměte a do výpeku přidejte rozmixovanou směs z granátových jablek a dalších surovin. Vše několik minut vařte. Na závěr vložte kuřecí psa zpět, aby se prohřála.
Kuřecí stehna s omáčkou z granátových jablek můžete podávat s různými přílohami. Oblíbená je rýže.
4 ks | kuřecí prsa |
4 ks | granátové jablko |
40 ml | olivový olej |
1 ks | cibule |
200 g | červený rybíz |
250 ml | zeleninový vývar |
1/2 lžička | cukr(nejlépe třtinový) |
2 lžička | kurkuma |
1 ks | šťáva z pomeranče |
pepř | |
sůl |