Doba přípravy: 45 minut
Rozinky propláchneme, zalijeme rumem a necháme odležet. Ve středně velkém hrnci si uvaříme rýži s mlékem doměkka. V dalším hrnci si podle návodu uvaříme vanilkový puding, který poté vmícháme do mléčné rýže. Rýžový puding podle chuti osladíme (třtinovým cukrem nebo medem), přidáme rozinky s rumem a vše dobře promícháme. Nakonec posypeme mletou skořicí a ozdobíme kouskem ovoce či čerstvou mátou. Hotový rýžový puding ihned podáváme.
70 g | rozinky |
8 lžíce | tuzemák |
400 g | sypaná rýže |
1 l | mléko (1/2 do rýže + 1/2 l do pudingu) |
1 balíček | vanilkový puding |
třtinový cukr nebo med | |
skořice mletá | |
ovoce podle chuti či čerstvá máta (na ozdobu) |