Rýžový puding s rumem


Doba přípravy: 45 minut

Rozinky propláchneme, zalijeme rumem a necháme odležet. Ve středně velkém hrnci si uvaříme rýži s mlékem doměkka. V dalším hrnci si podle návodu uvaříme vanilkový puding, který poté vmícháme do mléčné rýže. Rýžový puding podle chuti osladíme (třtinovým cukrem nebo medem), přidáme rozinky s rumem a vše dobře promícháme. Nakonec posypeme mletou skořicí a ozdobíme kouskem ovoce či čerstvou mátou. Hotový rýžový puding ihned podáváme.

70 g rozinky
8 lžíce tuzemák
400 g sypaná rýže
1 l mléko (1/2 do rýže + 1/2 l do pudingu)
1 balíček vanilkový puding
  třtinový cukr nebo med
  skořice mletá
  ovoce podle chuti či čerstvá máta (na ozdobu)