
Doba přípravy: 45 minut
Rozinky propláchneme, zalijeme rumem a necháme odležet. Ve středně velkém hrnci si uvaříme rýži s mlékem doměkka. V dalším hrnci si podle návodu uvaříme vanilkový puding, který poté vmícháme do mléčné rýže. Rýžový puding podle chuti osladíme (třtinovým cukrem nebo medem), přidáme rozinky s rumem a vše dobře promícháme. Nakonec posypeme mletou skořicí a ozdobíme kouskem ovoce či čerstvou mátou. Hotový rýžový puding ihned podáváme.
| 70 g | rozinky |
| 8 lžíce | tuzemák |
| 400 g | sypaná rýže |
| 1 l | mléko (1/2 do rýže + 1/2 l do pudingu) |
| 1 balíček | vanilkový puding |
| třtinový cukr nebo med | |
| skořice mletá | |
| ovoce podle chuti či čerstvá máta (na ozdobu) |
