Doba přípravy: 60 minut
Třešně omyjeme a vypeckujeme. Žloutky s moučkovým i vanilkových cukrem a změklým máslem utřeme, přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše řádně promícháme a nakonec opatrně vmícháme i ušlehaný sníh z bílků. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia, plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto vylijeme na plech a poklademe vypeckovanými třešněmi (některé klesnou do těsta, ale to nevadí). Dáme do předehřáté trouby, kde pečeme asi 10 minut při 200 stupních Celsia, poté snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme dalších zhruba 35 minut. Po vyndáme z trouby, mírně pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
1/2 kg | zralé třešně |
2 ks | žloutek |
180 g | moučkový cukr |
3 ks | vanilkový cukr |
100 g | máslo |
350 g | hladká mouka |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrnek | mléko |
2 ks | bílek |
tuk na vymazání | |
hrubá mouka na vysypání plechu | |
trochu | moučkový cukr na posypání hotové bublaniny |