Třešňová bublanina


Doba přípravy: 60 minut

Třešně omyjeme a vypeckujeme. Žloutky s moučkovým i vanilkových cukrem a změklým máslem utřeme, přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše řádně promícháme a nakonec opatrně vmícháme i ušlehaný sníh z bílků. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia, plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto vylijeme na plech a poklademe vypeckovanými třešněmi (některé klesnou do těsta, ale to nevadí). Dáme do předehřáté trouby, kde pečeme asi 10 minut při 200 stupních Celsia, poté snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme dalších zhruba 35 minut. Po vyndáme z trouby, mírně pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

1/2 kg zralé třešně
2 ks žloutek
180 g moučkový cukr
3 ks vanilkový cukr
100 g máslo
350 g hladká mouka
1 ks kypřicí prášek do pečiva
1 hrnek mléko
2 ks bílek
  tuk na vymazání
  hrubá mouka na vysypání plechu
 trochu moučkový cukr na posypání hotové bublaniny