Doba přípravy: 30 minut
Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa vytvarujeme bochánky (z daného množství budou 4 talíře/ porce) a uprostřed každého uděláme důlek, do nějž rozklepneme vajíčko (popř. jen zakapeme olivovým olejem). Okolo masa servírujeme jemně nasekanou cibulku, pokrájené kyselé okurky, kapary, a v malých mističkách i oba druhy hořčice, kečup, tabasko, worchesterskou omáčku, sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, chilli a mletou papriku. Na rozpáleném oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na každém strávníkovi pak necháme vlastní smíchání a namixování ingrediencí na tatarák podle libosti.
500 g | hovězí svíčková |
4 ks | žloutek |
jarní cibulka | |
kyselé okurky | |
kapary | |
plnotučná hořčice | |
dijonská hořčice | |
kečup | |
tabasco | |
worchesterová máčka | |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
drcený kmín | |
chilli | |
mletá paprika | |
chléb na topinky | |
olej na smažení | |
česnek |