Tatarský biftek z hovězí svíčkové


Doba přípravy: 30 minut

Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa vytvarujeme bochánky (z daného množství budou 4 talíře/ porce) a uprostřed každého uděláme důlek, do nějž rozklepneme vajíčko (popř. jen zakapeme olivovým olejem). Okolo masa servírujeme jemně nasekanou cibulku, pokrájené kyselé okurky, kapary, a v malých mističkách i oba druhy hořčice, kečup, tabasko, worchesterskou omáčku, sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, chilli a mletou papriku. Na rozpáleném oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na každém strávníkovi pak necháme vlastní smíchání a namixování ingrediencí na tatarák podle libosti.

500 g hovězí svíčková
4 ks žloutek
  jarní cibulka
  kyselé okurky
  kapary
  plnotučná hořčice
  dijonská hořčice
  kečup
  tabasco
  worchesterová máčka
  sůl
  čerstvě mletý pepř
  drcený kmín
  chilli
  mletá paprika
  chléb na topinky
  olej na smažení
  česnek