
Doba přípravy: 30 minut
Těstoviny dáme do osolené vroucí vody a uvaříme „na skus“. Scedíme a pokapeme olivovým olejem. Na pánvičku si dáme tuňáka (i s olejem), prolisovaný česnek, citronovou kůru i šťávu a olivy. Mírně opečeme (nesmíme moc, jinak by nám česnek zhořkl), přidáme rajčatový protlak a dochutíme mletým pepřem a případně solí. Smícháme s uvařenými těstovinami, posypeme nasekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
| 1 balíček | těstoviny |
| sůl | |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 2 plechovka | tuňák v oleji |
| 3 stroužek | česnek |
| trochu | strouhaná citronová kůra |
| citronová šťáva | |
| 1 hrst | černé olivy |
| 1 ks | větší rajčatový protlak |
| mletý pepř | |
| zelená petrželka na ozdobu (nejlépe hladkolistá) |
