Doba přípravy: 30 minut
Vejce, párky a zeleninu pokrájíme na kostičky. Nálev z kyjovanky doplníme podle potřeby vodou a podle návodu na obalu připravíme želatinu. Do částečně vychladlé želatiny vložíme veškeré ingredience, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme trošku mletého chilli. Nalijeme do formy (může být „srnčí hřbet“, ale i třeba malé bábovičky) a dáme do ledničky ztuhnout. Servírujeme na listech salátu spolu s čerstvým pečivem.
6 ks | natvrdo uvařená vejce |
4 ks | dietní párek |
1 sklenice | pikantní zeleninový salát kyjovanka |
200 g | majonéza |
1 ks | želatina (na vaječnou tlačenku) |
2 lžíce | hořčice |
2 lžíce | ocet |
1 lžíce | cukr |
sůl | |
pepř | |
mleté chilli | |
zelený salát na ozdobu (nemusí být) |