Pikantní vajíčková tlačenka


Doba přípravy: 30 minut

Vejce, párky a zeleninu pokrájíme na kostičky. Nálev z kyjovanky doplníme podle potřeby vodou a podle návodu na obalu připravíme želatinu. Do částečně vychladlé želatiny vložíme veškeré ingredience, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme trošku mletého chilli. Nalijeme do formy (může být „srnčí hřbet“, ale i třeba malé bábovičky) a dáme do ledničky ztuhnout. Servírujeme na listech salátu spolu s čerstvým pečivem.

6 ks natvrdo uvařená vejce
4 ks dietní párek
1 sklenice pikantní zeleninový salát kyjovanka
200 g majonéza
1 ks želatina (na vaječnou tlačenku)
2 lžíce hořčice
2 lžíce ocet
1 lžíce cukr
  sůl
  pepř
  mleté chilli
  zelený salát na ozdobu (nemusí být)