Doba přípravy: 30 minut
Krevety necháme povolit při pokojové teplotě. V míse si rozšleháme vajíčka, přilijeme kokosové mléko a přimícháme tolik hladké mouky, aby nám vzniklo hladké těstíčko (o konzistenci hustčí než na palačinky). Ochutíme ho solí, pepřem a trochou chilli. Povolené krevety nejprve obalíme ze všech stran v tomto těstíčku a poté je ještě obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Takto připravené je smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Osmažené krevety přendáme na papírový ubrousek (odsaje přebytečnou mastnotu) a překapané citronovou šťávou je ihned podáváme. Výborné jsou například s pikantní rajčatovou omáčkou.
400 g | mražené velké (tygří) oloupané krevety (mohou být s ocáskem) |
2 ks | vejce |
1 dl | kokosové mléko z plechovky |
hladká mouka | |
sůl | |
pepř mletý | |
hrubě drcené chilli | |
1 hrnek | kukuřičné lupínky (corn flakes) |
olej na smažení | |
citronová šťáva |