
Doba přípravy: 45 minut
Vepřové maso nakrájíme na 16 malých tenkých plátků. Jemně je naklepeme, okořeníme solí, pepřem i muškátovým květem a potřeme kečupem. Nyní si připravíme náplň: Jemně umleté vepřové maso smícháme s kapary, vejcem i smetanou a dobře promícháme. Náplní potřeme plátky masa a svineme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na špízy. Hotové jehly potřeme olejem a necháme v chladničce asi hodinu odležet. Rozehřejeme olej a špízy ze všech stran opečeme. Podáváme s opečenými brambory.
| 1/2 kg | vepřová kýta |
| 150 g | anglická slanina |
| 1 ks | červená cibule |
| sůl | |
| pepř | |
| muškátový květ | |
| 2 lžíce | ostrý kečup |
| 2 lžíce | olej na potírání |
Náplň
| 1 ks | vejce |
| 1/2 dl | smetana ke šlehání |
| kapary | |
| 120 g | mleté vepřové maso |
