Pardubický špíz


Doba přípravy: 45 minut

Vepřové maso nakrájíme na 16 malých tenkých plátků. Jemně je naklepeme, okořeníme solí, pepřem i muškátovým květem a potřeme kečupem. Nyní si připravíme náplň: Jemně umleté vepřové maso smícháme s kapary, vejcem i smetanou a dobře promícháme. Náplní potřeme plátky masa a svineme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na špízy. Hotové jehly potřeme olejem a necháme v chladničce asi hodinu odležet. Rozehřejeme olej a špízy ze všech stran opečeme. Podáváme s opečenými brambory.

1/2 kg vepřová kýta
150 g anglická slanina
1 ks červená cibule
  sůl
  pepř
  muškátový květ
2 lžíce ostrý kečup
2 lžíce olej na potírání

Náplň

1 ks vejce
1/2 dl smetana ke šlehání
  kapary
120 g mleté vepřové maso