Nádivka s krůtím masem a houbami


Doba přípravy: 60 minut

Plátky krůtího masa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Necháme vychladnout a poté pokrájíme na malé kostičky. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nasáknout a změknout. Rohlíky mezitím nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků, přišemž žloutky rozšleháme s mlékem a touto směsí zalijeme pokrájené rohlíky. Namočené pečivo osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a muškátový květ. Vmícháme krůtí maso, namočené pokrájené houby (bez vody) i posekané kopřivy. Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky. Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem a rovnoměrně do ní rozprostřeme nádivku. Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a upečeme dozlatova. Po upečení a vyklopení ze zapékací misky poklademe plátky másla a ozdobíme čerstvou pažitkou. Nádivku podáváme teplou nebo studenou.

500 g krůtí prsa
  sůl
  pepř mletý
2 lžíce olej na smažení
1 hrnek sušené houby
7 ks rohlík
7 ks vejce
1/4 l mléko
5 stroužek česnek
  muškátový květ
2 lžíce nasekané mladé kopřivy
100 g máslo (na vymazání nádoby + na upečenou nádivku)
  čerstvá pažitka na ozdobu