
Doba přípravy: 10 minut
Do dobře ušlehaného vejce přidáme všechny přísady kromě koňaku a dobře umícháme. Celé necháme stát osmnáct hodin v chladu. Poté přidáme koňak a těsto vlijeme do tukem vymazané pudinkové formy. V páře vaříme osm hodin. Pudink lze v chladu skladovat i delší dobu, dokonce se někdy doporučuje připravovat ho až s měsičním předstihem.
Poznámka: Vánoční pudink patří spolu s pečeným krocanem a biskupským chlebíčkem k tradičnímu vánočnímu menu v Anglii. Ten, kdo ho vaří, do něj ukrývá stříbrnou minci, která přinese štěstí člověku, jež ji ve své porci najde.
| 200 g | hovězí loj (nebo máslo) | 
| 100 g | zkaramelizovaný cukr | 
| 2 ks | citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu | 
| 100 g | kandované ovoce | 
| strouhaný muškátový oříšek | |
| 100 g | strouhaná houska | 
| 40 g | hladká mouka | 
| 2 ks | vejce | 
| 40 ml | mléko | 
| 40 ml | koňak | 
