Doba přípravy: 25 minut
Žampiony očistíme (podle chuti oloupeme i kloboučky) a překrojíme napůl. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka (několik koleček si necháme na ozdobu) a zpěníme je na olivovém oleji spolu s rozpuštěným máslem. Přidáme překrájené žampiony a za stálého míchání restujeme asi 10 minut. Osolíme, opepříme čerstvě mletým barevným pepřem a přidáme rozdrcený hřebíček a špetku tymiánu. Zalijeme bílým vínem a necháme jej téměř vydusit. Stáhneme z plamene, na závěr přidáme citronovou šťávu, posypeme zbylou jarní cibulkou a podáváme s čerstvým pečivem.
200 g | žampion |
3 ks | jarní cibulka |
2 lžíce | olivový olej |
2 lžíce | máslo |
sůl | |
čerstvě mletý barevný pepř | |
1 ks | hřebíček |
tymián (čerstvý nebo sušený) | |
1 dl | bílé víno |
1/2 ks | šťáva z citronu |