Doba přípravy: 200 minut
Kapra vykucháme, omyjeme a očistíme. Zvenku i zevnitř do něj vetřeme trochu soli a hrubě podrceného kmínu. Dovnitř kapra dáme ještě na kolečka nakrájenou cibuli a do zářezů na kůži vložíme plátky pomeranče. Zakapeme olivovým olejem, přelijeme pivem a dáme na 2 hodiny do lednice uležet. Namarinovaného kapra (i s marinádou) přesuneme na dvojitý plát z alobalu a dáme na gril. Grilujeme na středním žáru asi 30 až 40 minut a několikrát jej v této době obrátíme. Na závěr vyndáme z alobalu a ještě chvíli dopečeme nezakryté, aby kapr získal křupavou kůrčičku. Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou podle chuti.
1 ks | kapr (o váze cca 1,5 az 2 kg) |
sůl | |
hrubě podrcený kmín | |
1 ks | cibule |
1 ks | chemicky neošetřený pomeranč |
2 lžíce | olivový olej |
1 dl | tmavé pivo |