Opečená kielbasa (klobása)


Doba přípravy: 40 minut

Zatočenou klobásku napíchneme na dvě jehly do kříže (popř. na dvě předem namočené špejle) a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na něm klobásku potřeme marinádou z vinného octa, hrubozrnné hořčice, prolisovaného česneku, olivového oleje a trošky soli s hrubě rozdrceným pepřem a estragonem. Takto připravené dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut. Podáváme například s bramborovou kaší.

Poznámka: Kiełbasa znamená vlastně polský ekvivalent pro klobásu. Tato polská klobása z vepřového masa má mnoho variant, z nichž nejznámější je u nás asi zatočený kabanos.

1 ks zatočená klobása
2 lžíce vinný ocet
1 lžíce hrubozrnná hořčice
1 stroužek česnek
2 lžíce olivový olej
  sůl
  nahrubo rozdrcený pepř
  čerstvý estragon