Doba přípravy: 60 minut
Do větší misky dáme prosátou hladkou mouku, přidáme kypřicí prášek, krupicový cukr, mléko, změklé máslo a vejce. Vše dobře spojíme a utřeme ve vláčné těsto. Formu na koláč (popř. nějakou zapékací misku) vymažeme máslem a naplníme připraveným těstem. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky, které vaříme ve vodě spolu s cukrem do změknutí. Na připravené těsto poklademe povařené kousky rebarbory, které ještě lehce posypeme cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 40 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout a podáváme.
250 g | hladká mouka |
1 ks | kypřící prášek do pečiva |
120 g | krupicový cukr (do těsta) |
180 ml | mléko |
125 g | máslo |
2 ks | vejce |
10 ks | řapík rebarbory |
1/2 l | voda |
250 g | cukr (na rebarboru) |